dissabte, 5 de desembre del 2009

APRENENTATGE COL·LABORATIU. PROJECTES TELEMÀTICS I WEBQUEST

Aquesta activitat consisteix en triar, enllaçar, descriure i valorar un exemple de Projecte Telemàtic al bloc de treball personal i triar, enllaçar, descriure i valorar un exemple de WebQuest al bloc de treball personal.


Un projecte telemàtic consisteix a dur a terme unes determinades activitats conjuntament amb altres escoles, i intercanviar-ne els resultats per internet. Amb això es pretén fomentar el treball cooperatiu i la comunicació entre escoles, de manera que als continguts propis de cada àrea s’hi afegeixen uns nous valors: el treball en grup, compartir responsabilitats i informació, aprendre dels altres, respectar opinions i cultures diferents, només per citar-ne alguns.
Participar en un projecte telemàtic cooperatiu requereix un esforç de preparació per part del professorat, que queda sovint recompensat per un grau molt elevat d’implicació per part de l’alumnat. Ara bé, és important complir el compromís de participació de principi a fi perquè l’abandonament repercuteix negativament en els alumnes.
De projectes telemàtics n’hi ha de diversos tipus. Alguns, són ideals per a iniciar-se perquè requereixen poca feina prèvia i poques sessions de classe. Altres, són més complexes, amb calendari de participació i proposta d’activitats. Aquests darrers ofereixen un ampli ventall de possibilitats de treball, amb nombroses activitats de les quals podem triar aquelles que millor s’adapten a les nostres necessitats o interessos.

Primer com a Projecte Telemàtic he triat un projecte que es diu " DE 3 EN 3 " .
És un projecte telemàtic cooperatiu pensat per a nens i nenes de Cicle Inicial de Primària. Us animem a entrar al món de les paraules, les endevinalles i les històries de la mà de l'Eustaqui, la Klissa i la Mina.
http://www.lacenet.org/de3en3/ ( presentació del projecte )
http://www.callusdigital.org/lacenet/de3en3/index2.htm ( pàgin principal del projecte )
Valoro positivament aquest projecte ja que concidero que és una manera atractiva i interessant d'endinsar els alumnes el el món de la literatura.



Què són les WebQuests?


Són activitats orientades cap a la investigació en les quals part o tota la informació amb què l’alumnat interactua prové de recursos d’Internet.
En aquesta pàgina hi trobareu una selecció de WebQuests en diverses llengües, així com un recull de pàgines de referència.
Una WebQuest per treballar a les aules d’acollida de cicle superior de primària i ESO. Programada en competències bàsiques i tenint en compte totes les intel·ligències


He triat la WebQuest que parla de LA TARDOR.
http://www.xtec.cat/~nalart/noveswq1/tardor/index.htm ( pàgina principal )
Aquesta consisteix en conèixer que és la TARDOR, i els problemes que pot tenir. A partir d'aqui es faran unes activitats i al final un debat sobre la conservació dels l'ecosistemes que gravaran, els alumnes, i després faran una reflexió conjunta sobre el tema.
Les activitats són quatre:
ACTIVITAT 1: http://www.xtec.cat/~nalart/noveswq1/tardor/activitat1.htm
ACTIVITAT 2: http://www.xtec.cat/~nalart/noveswq1/tardor/activitat2.htm
ACTIVITAT 3: http://www.xtec.cat/~nalart/noveswq1/tardor/activitat3.htm
ACTIVITAT 4: http://www.xtec.cat/~nalart/noveswq1/tardor/activitat4.htm

Un cop realitzades totes aquestes activitats en grup, es fa l'avaluació. Els donen una graella dels aspectes a tenir en compte:
http://www.xtec.cat/~nalart/noveswq1/tardor/avaluacio.htm

Valoro positivament aquesta activitat perquè considero que és una manera molt bona de treballar en grup. Coneixen nous temes i aprofundeixen aquells que ja sbien.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada