dilluns, 21 de desembre del 2009

EL PROCÉS DE COMPOSICIÓ ESCRITA

El procés de composició escrita és el que segueix el nostre cervell.
El model teòric de Linda Flower i John R. Hayes de 1981, intentava explicar com els nostres mecanismes del cervell es posen en marxa quan ens posem a escriure un text.

En aquest procès la SITUACIÓ COMUNICATIVA conté tots els elements que són externs a l'escriptor. El PRIMER PROBLEMA RETÒRIC és el conjunt de cicumstàncies que fan que una persona es decdeixi a escriure i el TEXT que escriu és la solució del problema.
La MEMÒRIA A LLARG TERMINI conté tots els coneixements que l'escriptor té registrats en el seu cervell i sobre el contingut temàtic ( tema ), audiència.

Per tal de que ens surti un bon text, el nostre cervell primer PLANIFICA ( organitza formula les idees ) després REDACTA i finalment REVISA el text escrit. Dintre d'aquests tres passos que seguim hi ha sempre un CONTROL que és un mecanisme que s'ecarrega de regular en quin momet actua cadasún d'aquest tres subprocessos.

Sempre va bé tenir un esquema o un procés a seguir alhora de escriure un text ja que molts cops es vol anar molt ràpid i no es pensa el que s'escriu i quan fas la revisió final veus que allò no té ni "cap" ni "peus"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada