dissabte, 5 de desembre del 2009

METÀFORES DE CROOK

A classe de TIC, vam tractar alguns temes referents als Jocs Educatius. Així que vam provar de fer alguns jocs que ens podrien servir de cara al futur que ens espera com a mestres.

Primer, vam fer un dictat en word, després, vam "jugar" a un programa que es diu "Crayon" on havíem d'aconseguir superar cada prova. A més a més vam cercar activitats en http://clic.xtec.cat per tal de jugar al programa "químic". Per últim, "joc logo", un joc que ens permetia donar ordres a un robot tortuga per tal de que crees figures.

La tasca proposada consisteix en relacionar els jocs els quals vam jugar amb algunes metàfores comentades a classe:

1. LA METÀFORA TUTORIAL: L'ORDINADOR COM A TUTOR: aquesta metàfora la podem relacionar amb el joc de l'xtec del utensilis de laboratori, on l'ordinador era el "mestre"que ens ensenyava a aprendre cada matarial que ens podem trobar al labortori, especialment de química.

2. LA METÀFORA DE LA CONSTRUCCIÓ: L'ORDINADOR COM A ALUMNE: aquesta la podem relacionar amb el joc del LOGO, que ens permetia construir les figures que vulguéssim mitjançant les ordres que li ordenàvem al robot.

3. LA METÀFORA DEL LABORATORI: L'ORDINADOR COM A SIMULADOR: aquesta la podem relacionar amb el "Joc Crayon", aquest permet l'aprenentatge per descobriment. És una activitat entretinguda pels nens.

4. LA METÀFORA DE LA CAIXA D'EINES: L'ORDINADOR COM A EINA: aquesta la podem relacionar amb el dictat que vam fer a classe, al wor, sobre la "Vaca Suïssa". Aquest ens permet que la cal·ligrafia i l'ortografia sigui més senzilla i ràpida ja que l'ordinador ens facilita la feina.


Aquestes activitats m'han servit per veure que a l'ordinador es pot fer de tot. Són recursos que com a futurs mestres poden anar molt bé i et poden treure de molts entrebancs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada