dissabte, 5 de desembre del 2009

TÒPICS ( ex. opcional )

A l'assignatura de GITIC hi ha exercicis opcionals. Aquest és un d'ells.

Els tòpics i els estereotips es poden considerar "mitges veritats", perquè parteixen d'aspectes de la realitat que després es presenten com si fossin "la veritat".

A continuació podem veure alguns TÒPICS relacionants amb els mitjans de comuncació:

1. Una imatge val més que mil paraules.
Aquest tòpic ens fa referència a que a vegades parlar molt no serveix de res. Amb un fet, ( una imatge ) es pot demostrar molt més que no pas amb una llarga explicació.
Demostrant les coses són més creïbles que no pas si les expliques.

2. Davant de la televisió, el receptor és passiu.
Tota la informació que ens trensmet la televisió pot ser bona a dolenta.
El receptor és qui descodifica i interpreta el missatge. A la televisió, el receptor és passiu perquè no li pot contestar. Això, a vegades, pot causar que no es tingui criteri propi.

3. La violència vista a la televisió o al cinema, genera violència.
Tot acte de violència que genera la televisió o el cinema està acceptat, cosa que genera, molts cops, violència al carrer.
Quan veiem aquestes escenes hem de ser concients del que estem mirant i no deixar-nos portar per aquests fets, ja que molts cops els espectadors ens sentim identificats en la televisió o les grans pantalles.

4. La televisió és un mitjà generador de "modes".
La televisió és un mitjà que mira molta gent. Aquest ens ofereix les últimes tendències de tots els productes que surten al mercat. Això comporta que ens tornem amb gent consumidora i comprem aquests productes perquè volem anar a la "moda".
Però també hi ha l'altre cara; la gent que es mira la televisió però no fa cas d'aqests productes i per tant no li influeix.

5. La televisió és una finestra oberta a la realitat.
Això és cert: la televisió ens pot mostrar tota la realitat que passa al món. Tot i que sempre hi ha temes molt interessants per mostrar i o surten mai; surten aquells que menys interessen. També s'ha de dir que no s'ha de creure tot el que et mostren a la televisió; moltes coses poden ser falses.
La informació que rebem depèn de la ideologia política, del canal o dels directors del programa.

6. Els mitjans de masses insensibilitzen les consciències.
La majoria de mitjans de comunicació ens mostren notícies falses o que no són veritat o simplement dolentes. Davant d'aquesta situació, es produeix que la persona sigui més fràgil i no es cregui tant les coses.
En general estem acostumats a veure desgràcies a la televisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada